Video

Wielrenner Marc Goos ziet zichzelf dit seizoen niet terugkeren in het peloton: 'Mooi klote'

2 maart 2015 om 15:12
nl
Wielrenner Marc Goos kan waarschijnlijk een streep zetten door zijn seizoen. De 24-jarige inwoner van Dorst loopt al twee maanden op krukken en daar komen naar verwachting nog eens vier maanden bij.
Geschreven door

Goos viel in juni 2014 tijdens een wielerwedstrijd in Zwitserland en brak daarbij zijn heup. Er volgde een revalidatie, waarna de Brabander in november weer op de fiets stapte. Rond de feestdagen kreeg Goos opnieuw heupklachten en nieuwe scans en onderzoeken volgden.
Daaruit bleek dat hij bij zijn val in Zwitserland niet alleen zijn heup had gebroken, maar dat ook een bloedvat in de heup is beschadigd. Dat vat regelt de toevoer van bouwstoffen naar zijn bot en die is nu belemmerd.
'Mooi klote'"Ik mag voorlopig niets doen", vertelt Goos. "Ik mag mijn heup helemaal niet belasten. Zelfs fysiotherapie zit er niet in. Ik moet mezelf maar zien te vermaken, maar ik kan niets. Dat is mooi klote."
Volgens de wielrenner van LottoJumboNL is het zeker dat hij terugkeert in het peloton. "Maar wanneer is de grote vraag. Ik krijg op korte termijn te horen hoe het herstel er verder uit komt te zien. De laatste scans worden geanalyseerd en aan de hand daarvan moet een traject worden bepaald."
'Ik reken nergens op'Door dit seizoen kan dus waarschijnlijk een streep. Goos: "Als ik in de zomer weer op de fiets mag klimmen, ben ik niet meteen in topvorm. Dus reken ik eigenlijk nergens meer op voor dit seizoen, dat is maar het beste."
De inwoner van Dorst werd vorig jaar 35ste in het algemeen klassement van de Ronde van Italië. Het is de beste prestatie in zijn nog prille carrière.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.