Omroep Brabant, L1 en Omroep Zeeland onderzoeken vergaande samenwerking - Omroep Brabant

Omroep Brabant, L1 en Omroep Zeeland onderzoeken vergaande samenwerking

2 maart 2015 om 15:23
nl
Omroep Brabant, L1 en Omroep Zeeland onderzoeken hoe ze samen één bedrijf kunnen vormen. Uitgangspunt is dat er drie omroepen met een onafhankelijke redactie en een eigen merknaam blijven bestaan. Tot de onderdelen waar de samenwerking zo veel mogelijk geïntegreerd zou moeten worden, behoren techniek/ICT, financiën, commercie en marketing.
Geschreven door

Het onderzoek is een reactie op bezuinigingsplannen van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.
De bewindsman zei vorig najaar onder meer dat de regionale omroepen in ons land meer met elkaar én met de landelijke collega’s in Hilversum moeten gaan samenwerken. Ook vindt Dekker dat er efficiënter gewerkt kan worden.
'Identiteit en autonomie behouden'Net als de staatssecretaris willen de omroepen hun 'regionale identiteit en de inhoudelijke autonomie' waarborgen. Henk Lemckert, directeur en hoofdredacteur van Omroep Brabant, kijkt uit naar de samenwerking.
"De opdracht van de staatssecretaris is helder, maar het betekent ook een pittige klus", zo zegt Lemckert. "Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we met Omroep Zeeland en de Limburgse omroep L1 een grote stap kunnen maken om aan deze opdracht te voldoen."
Journalistieke functie"Het belangrijkste is dat Omroep Brabant zijn journalistieke functie in de provincie kan behouden en versterken. Gezien de unieke functie van Omroep Brabant binnen de provincie is het van belang dat we een journalistiek zelfstandige organisatie blijven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.