Zes mannen cel in voor gewapende overval op juwelier in Helmond en verkopen buit - Omroep Brabant

Zes mannen cel in voor gewapende overval op juwelier in Helmond en verkopen buit

2 maart 2015 om 15:25
nl
Een 21-jarige Ossenaar is veroordeeld tot twee jaar celstraf voor onder meer het plegen van een gewapende overval op juwelier Van den Aker in Helmond. Een nu 20-jarige man uit Gemert krijgt een jaar jeugddetentie voor zijn rol bij de overval.
Geschreven door

Daarnaast zijn vier andere mannen veroordeeld voor het verkopen van de buit die bij de overval werd gestolen. Het gaat om mannen uit Helmond (21 en 23 jaar), Handel (21 jaar) en Gemert (21). Ze krijgen allemaal 180 dagen celstraf. Een deel van die straf is voorwaardelijk.
De 21-jarige Helmonder krijgt ook nog een werkstraf van 100 uur van het plegen van twee woninginbraken. Dat deed hij toen hij nog minderjarig was.
Pistool en mesIn november 2012 gingen de twee overvallers met een derde dader juwelier Van den Aker in Helmond binnen. Een vierde overvaller stond buiten op wacht. Een van de overvallers bedreigde de aanwezigen met een pistool, de ander had een mes bij. Overvaller nummer drie sloeg vitrines stuk met een hamer.
De mensen in de winkel moesten op de grond gaan liggen. Een klant die later binnenkwam werd gedwongen om in de glasscherven te gaan liggen. De uiteindelijke buit had een waarde van bijna zestigduizend euro.
"Alles is kort en klein geslagen, maar gelukkig is iedereen ongedeerd", vertelde eigenaresse Francie van den Aker na de overval aan Omroep Brabant.
Traumatische ervaringDe overval is voor de slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring geweest, oordeelde de rechter. Dat had ook invloed op het bepalen van de straf. De zes mannen hebben zich ook nog schuldig gemaakt aan diefstal van een scooter in Duitsland en een inbraakpoging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.