Politie-actie tegen voorbereidingen wietteelt: growshops Drunen en Goirle ontruimd, inval in Rijen - Omroep Brabant

Politie-actie tegen voorbereidingen wietteelt: growshops Drunen en Goirle ontruimd, inval in Rijen

2 maart 2015 om 15:42 • Aangepast 21 november 2020 om 19:44
nl
De politie heeft maandag meteen gebruik gemaakt van nieuwe regels tegen voorbereidingen voor hennepteelt. In Drunen en Goirle werden growshops ontruimd. In Rijen viel de politie een loods binnen waar spullen lagen opgeslagen die kunnen worden gebruikt voor hennepteelt.
Profielfoto van
Geschreven door

Voorbereidingshandelingen voor hennepteelt zijn sinds 1 maart strafbaar. Overtreders riskeren een celstraf van drie jaar.
Aanhouding in Drunen De growshop in Drunen werd op initiatief van de gemeente gecontroleerd. De politie vond er groeimiddelen, folie en lampen. De 25-jarige uitbater uit Tilburg werd aangehouden.
Drie weken geleden is de uitbater door de gemeente op de hoogte gesteld van deze wijziging in de wet. Omdat detailhandel op die locatie verboden is, bekijkt de gemeente Heusden of ook bestuursrechterlijk tegen de exploitant opgetreden kan worden.
Politie getipt over loods rijen In de loods in Rijen vond de politie potten, filters en afvoerpijpen, vertelde een politiewoordvoerder. De spullen werden in beslag genomen.
De politie werd door de gemeente getipt over de opslag. Er was niemand aanwezig en er is niemand aangehouden.
Verborgen growshop GoirleDe growshop in Goirle was verborgen in een bedrijfspand aan de Hemeltjes. Er waren allerlei goederen voor de teelt van hennep opgeslagen, bestemd voor de verkoop. Het ging daarbij om goederen zoals kweekbakken, voedingsmiddelen, assimilatielampen, afzuigsystemen en filters.
De gemeente Goirle had nooit een vergunning verleend voor de vestiging van een growshop. Het bedrijf was hierover enkele weken nog nadrukkelijk gewaarschuwd. Alle materialen in beslag genomen en afgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.