Eindhoven Airport start met zelf inchecken van ruimbagage

2 maart 2015 om 16:32
nl
Passagiers van Ryanair en Transavia kunnen op Eindhoven Airport vanaf deze week zelf hun bagage inchecken. Het gaat om tassen en koffers die bestemd zijn voor het bagageruim en voorwaarde is dat de reizigers via internet hebben ingecheckt.
Geschreven door

Dit Drop&Go-systeem is volgens de luchthaven uitgebreid getest en moet gaan zorgen voor sneller inchecken met kortere wachttijden.
LabelDe passagier scant zelf zijn of haar boarding pass, waarna er een bagagelabel wordt geprint. Dit label wordt door de reizigers aan de koffer vastgemaakt en daarna wordt de bagage automatisch ingecheckt.
Op Schiphol bestaat dit systeem al een paar jaar voor vluchten van KLM.
'Wachtrijen zijn nergens leuk'Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport verwacht veel van het nieuwe systeem. “Wachtrijen zijn nergens leuk, ook niet op luchthavens. Met het Drop&Go systeem zorgen we ervoor dat onze passagiers welkom worden geheten en via een self-service systeem sneller het check-in proces doorlopen."
"Wij zijn van mening dat dit de toekomst van het check-in proces op luchthavens is. Onze investering in deze innovatie is een voorbeeld van hoe we de komende jaren de letterlijke klantreis op meerdere punten willen veraangenamen”.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.