'Behandeling diabetici kan beter en goedkoper', weet diabetespatiënte Annalies Oomen uit Oud Gastel

3 maart 2015 om 08:00
nl
Annalies Oomen uit Oud Gastel wil een privékliniek beginnen voor diabetespatiënten. Zij denkt dat ze door een meer persoonsgerichte behandeling geld kan besparen. Oomen is in overleg met zorgverzekeraars over de financiering van haar plan.
Geschreven door

Oomen is zelf diabetespatiënte. Zij vindt dat de reguliere ziekenhuizen te weinig toegespitste behandelingen bieden. "Dan moest ik standaard vier keer per jaar naar de internist, terwijl voor mij één keer volstond", aldus de initiatiefneemster uit Oud Gastel.
Wensen patiënt belangrijkZe wil een kliniek met internisten en verpleegkundigen. Volgens Oomen hebben al diverse medici gezegd dat ze met haar in zee willen gaan. "Wij willen coachingsteams maken die mensen meer persoonlijk behandelen."
"Daarbij spelen de wensen van de patiënt een belangrijke rol. Diabetes is een chronische ziekte, patiënten weten vaak zelf wel wat ze nodig hebben en wat niet om zo goed mogelijk te kunnen functioneren", aldus Oomen.
Allemaal geld besparenZe heeft goede hoop dat de zorgverzekeraars haar plan zullen steunen. Oomen: "Tenslotte willen ze allemaal geld besparen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.