16-jarige Syriëgangster uit Tilburg zit nog steeds in gesloten inrichting

2 maart 2015 om 18:39
nl
Het 16-jarige Tilburgse meisje dat in november in Hongarije werd opgepakt omdat ze naar Syrië wilde gaan om zich aan te sluiten bij IS, zit nog steeds in een gesloten inrichting. De Raad van de Kinderbescherming heeft in januari besloten dat het meisje niet terug naar huis kan, maar nog zeker drie maanden hulp nodig heeft.
Geschreven door

Het meisje wordt nu begeleid door Bureau Jeugdzorg. In november vorig jaar vertrok het meisje op eigen houtje naar Syrië. Haar ouders hadden bij Jeugdzorg al aan de bel getrokken omdat ze thuis niet te handhaven was. In Hongarije werd ze opgepakt.

In april wordt er opnieuw gekeken wat er met het meisje gaat gebeuren.

Uitgehuwelijkt
Volgens een Hongaarse journalist wilde het meisje naar een speciaal vrouwenkamp om daar te trouwen met een IS-strijder, meldde de Telegraaf onlangs. De krant stelt dat de journalist daarover heeft gesproken met het Hongaarse centrum voor contraterrorisme.

De Hongaarse autoriteiten vertelden hem dat het meisje al één tot anderhalf jaar via internet in contact was met moslimradicalen. "Het meisje zou extreem gehersenspoeld zijn en ze zou worden uitgehuwelijkt aan een IS-strijder", aldus de Hongaarse journalist Csizmadia.

Tegengehouden in Hongarije
Het meisje was onderweg naar het Midden-Oosten toen zij werd tegengehouden in Hongarije. Ze reisde met valse papieren. Het Hongaarse centrum voor contraterrorisme meldde eerder dat het meisje klaar was voor de jihad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.