Video

Musa Gürsoy uit Waalwijk al 20 jaar slachtoffer van persoonsverwisseling: 'Ik ben echt kapot'

2 maart 2015 om 19:03
nl
Musa Gürsoy uit Waalwijk wordt er wanhopig van. Een centimeters dikke stapel rekeningen ligt op zijn keukentafel. Regelmatig staan er deurwaarders voor de deur. Toch is Gürsoy geen wanbetaler, hij is slachtoffer van een persoonsverwisseling.
Geschreven door

Door een administratieve fout in het verleden wordt Musa Gürsoy verward met wanbetaler Mustafa Gürsoy. “Ik kreeg een sofinummer toen ik naar Nederland kwam om te werken. Dat nummer bleek ook van Mustafa Gürsoy te zijn.”
Een man met dezelfde achternaam, geboortestreek en geboortedatum. Na drie jaar kwam de fout naar boven en kreeg Gürsoy een nieuw, eigen persoonsnummer.
'Smoesje'Het leek het einde van een hoop gedoe, maar de financiële ellende is echter gebleven. “Er staan regelmatig deurwaarders aan de deur. Als ik probeer uit te leggen dat ik niet de goede persoon ben doen ze alsof ik een smoesje verzin”, vertelt Gürsoy gefrustreerd.
Gürsoy reisde meerdere keren naar Turkije om bewijs voor zijn eigen identiteit te verzamelen. “Het heeft me al ruim tienduizend euro gekost, alleen om te bewijzen dat ik die man niet ben.”
Gedacht aan zelfmoordNaast de financiële problemen en het eeuwige gevecht begint de bureaucratische molen hem te slopen. Gürsoy zit psychisch aan de grond. “Ik heb zelfs met zelfmoordgedachten rondgelopen, ik ben echt kapot.”
De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders geeft aan te willen kijken of terug te zoeken is waar het fout gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.