Klachten over optreden van politie na topper PSV-Ajax in Eindhoven

2 maart 2015 om 19:31 • Aangepast 21 november 2020 om 19:44
nl
De politie heeft tot dusver zes klachten ontvangen van mensen die zeggen dat ze in het gedrang zijn gekomen tijdens charges van de mobiele eenheid na afloop van de voetbaltopper PSV-Ajax zondag. Nog voor het laatste fluitsignaal zochten PSV-supporters buiten het stadion de confrontatie met de politie.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie werd bekogeld, onder andere met vuurwerk. De politie te paard en de mobiele eenheid voerden charges uit.
Videobeelden analyserenDe politie noemde het maandag in een reactie aannemelijk dat supporters zonder kwade bedoelingen bij het verlaten van het stadion in de ongeregeldheden terecht zijn gekomen.
De politie is nog steeds bezig videobeelden te analyseren. Het analyseren van de beelden neemt een aantal dagen in beslag, meldt de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Gewond kind en gewonde vrouw niet bevestigdBerichten over een gewond kind en een gewonde vrouw staan niet in verband met de rellen of kunnen niet worden bevestigd. Zes supporters die zondag werden aangehouden voor de rellen, zitten nog vast. Een oproep aan andere relschoppers om zich te melden heeft niks opgeleverd.
De politie zegt te beschikken over beeldmateriaal van de relschoppers. De beelden worden de komende dagen geanalyseerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.