Video

Lokaal Brabant wil kracht van lokale partijen bundelen en zet in op vijf zetels

2 maart 2015 om 20:54
nl
Lokaal Brabant wil de kracht van lokale partijen bundelen en naar een hoger niveau tillen. De partij is tegen de Ruit rond Eindhoven en tegen windmolens in West-Brabant. Dat vertelde lijsttrekker Jan Heijman van Lokaal Brabant maandagavond op Omroep Brabant Radio.
Geschreven door

Lokaal Brabant is één van de vijftien partijen die op 18 maart meedoen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten in Brabant.
De partij is een verzameling van vijftig lokale partijen door heel Brabant. In totaal zijn er ruim 170 lokale partijen in de provincie. Het doel is om vijf zetels te halen bij de aankomende verkiezingen.
CompromissenOmdat de partij bestaat uit zoveel mensen met een verschillende politieke achtergrond, moeten binnen de partij compromissen worden gesloten. “We zijn net een normale partij. In iedere partij gebeurt wel eens wat. Dat zal bij ons ook gebeuren. Maar ik ben niet bang dat bij ons op dat gebied iets misgaat omdat we verschillend zijn”, aldus Heijman.
Onder meer over windmolens in West-Brabant moest een compromis worden gesloten in de partij. Lokaal Brabant is tegen windmolens in het westen van de provincie.
Tegen de RuitOok het standpunt rond de Ruit in Eindhoven is duidelijk. Daar is de partij tegen. “We stemmen niet voor de Ruit, tenzij Oost-Brabantse gemeenten en de bevolking daar voor zijn. Wat dat betreft zijn we écht een lokale partij. We luisteren naar de lokale stem en als het antwoord nee is dan doen we het niet.”
Lokaal Brabant heeft ook landelijke plannen. De lokale beweging moet zo sterk worden dat de partij in de toekomst ook in de Tweede Kamer komt. Volgens Heijmans is dat een project op de langere termijn.
De gehele radio-uitzending met Jan Heijman is terug te luisteren via Uitzending Gemist. De komende weken zijn alle lijsttrekkers van de Brabantse partijen te gast bij Omroep Brabant Radio. Iedere avond tussen 18 en 19 uur, met presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.