NAC Breda polste Jeffrey van As voor functie als hoofdscout: 'Gaat niet gebeuren'

2 maart 2015 om 23:18
nl
Robert Maaskant, trainer en technisch directeur van NAC, heeft Jeffrey van As gepolst om hoofdscout te worden bij de Bredase voetbalclub. Een opmerkelijke zet, want Van As werd ruim een jaar geleden nog door NAC ontslagen als technisch directeur. "Op zich ben ik er wel voor in", zegt Van As, "Maar dat gaat niet gebeuren onder het huidige management."
Geschreven door

Het kan verkeren in de voetballerij. NAC zette in januari 2014 Jeffrey van As op straat en de nieuwe technisch directeur, Graeme Rutjes, ontdeed zich later dat jaar ook van de scouts Addy Brouwers en Frans Bouwmeester. Na het opstappen van Rutjes, begin februari, kreeg trainer Robert Maaskant de technische leiding in handen en haalde scout Brouwers terug. Ook voor Van As had hij een functie in petto, die van hoofdscout. Informeel was er contact.
"Het klopt dat ik daar een paar weken geleden met Robert over gesproken heb", zegt Jeffrey van As. "Ik stond er niet afwijzend tegenover. NAC is mijn club en ik heb eerder twee jaar goed met Maaskant samengewerkt."
GebrouilleerdDe gedachte om Van As als hoofdscout terug naar NAC te halen, is geen vreemde. Van As weet wat er rondloopt op de Nederlandse velden, heeft de juiste contacten en kent de jeugdopleiding van NAC goed. Toch gaat dat er nu niet van komen. De reden is dat Van As bij zijn gedwongen vertrek gebrouilleerd raakte met een aantal zittende mensen binnen NAC. Met name algemeen directeur Justin Goetzee en Jeffrey van As kunnen elkaars bloed wel drinken.
"Ik zei al meteen tegen Maaskant dat het hem niet ging lukken. Er zit daar iemand op een bepalende stoel. Ik kan me niet voorstellen dat ik daar de polonaise mee ga lopen."
 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.