'Mijn dochters moesten rennen voor hun leven!' Politicus Reker over politieoptreden bij PSV-Ajax

3 maart 2015 om 12:17
nl
Nu hij het getuigenverslag van zijn dochters heeft gehoord, eist de Eindhovense fractievoorzitter Rudy Reker van LPF uitleg over het optreden van de politie en ME na de wedstrijd PSV-Ajax. "De ME heeft als blinde paarden de normale supporters die na de wedstrijd gewoon huiswaarts liepen met paarden en honden opgejaagd richting de smalle Elisabethtunnel, met als gevolg paniek onder de vele honderden supporters", zo beweert Reker.
Geschreven door

Er kwamen tot nu toe meerdere klachten binnen over het harde politieoptreden. Reker sprak in eerste instantie juist steun uit voor hoe de ME de hooligans aanpakte, maar toen hij stukken in de krant las over de ongeregeldheden en de verhalen van zijn 16-jarige dochters hoorde, sloeg de steun om in kritiek.
'Als beesten opgejaagd'"Mijn eigen twee meiden moesten rennen voor hun leven!" Reker zegt nu te willen weten waarom de ME honderden huiswaarts kerende bezoekers 'als beesten heeft opgejaagd'. "Ik kan het mijn kinderen niet uitleggen", aldus de Eindhovense politicus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.