Video

Doorbraak 'Biesboschlijk' leidt tot huiszoekingen in Andel en Veen

3 maart 2015 om 11:36 • Aangepast 21 november 2020 om 19:43
nl
De politie is dinsdag in huizen in Andel en Veen begonnen met sporenonderzoek vanwege de moord op een man die ruim een jaar geleden in een polder in de Biesbosch bij Werkendam werd gevonden. De politie heeft inmiddels vastgesteld dat de dode een 32-jarige Pool is die in Nederland woonde en spreekt van een mogelijke doorbraak.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie gaat niet in op berichten dat in de huizen in Andel en Veen zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend wonen en dat de ex-vriendin verdachte is. Een woordvoerder wil alleen zeggen dat er geen aanhoudingen zijn gepland. Omwonenden melden dat in de woning in Andel een 32-jarige vrouw woont en dat zij momenteel bij familie zou zitten.
Identiteit al eerder bekendHet sporenonderzoek in de huizen kan dagen duren, kondigde de politie aan. Zo zijn in Andel schermen rond de woning geplaatst en zijn de ramen afgeplakt. Ook zijn er speurhonden ingezet.
De identiteit van de man is enkele maanden geleden vastgesteld na tactisch en forensisch onderzoek. De nabestaanden zijn geïnformeerd.

Wachten op privacy instellingen...

Vanwege het onderzoek heeft de politie niet eerder bekendgemaakt dat de identiteit bekend was. Zo kon worden bekeken waar de man bijvoorbeeld woonde en werkte.

Wachten op privacy instellingen...

MisdrijfDe menselijke resten werden op 14 januari 2014 gevonden aan de Witboomkil in de Biesbosch bij Werkendam. Een voorbijganger deed de ontdekking. Het slachtoffer was ongeveer een maand dood toen hij werd gevonden.
Al snel vermoedde de politie dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen en dat hij vermoedelijk uit Oost-Europa kwam. Onderzoek in internationale databanken leverde niets op. Deskundigen maakten vervolgens een gezichtsreconstructie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.