Sluiting bedrijfspand in Uden waar twee doden werden gevonden, was volgens rechtbank terecht

3 maart 2015 om 15:30 • Aangepast 25 april 2020 om 00:26
nl
Burgemeester Henk Hellegers van de gemeente Uden mocht een gedeelte van een bedrijfspand in Uden voor twaalf maanden sluiten. Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. In het pand werden in april 2014 twee doden gevonden.
Geschreven door

In diezelfde ruimte werden onder meer amfetamine en grondstoffen en apparatuur voor de productie van amfetamine gevonden. Volgens de burgemeester was dat voldoende aanleiding om die ruimte aan de Nijverheidsstraat voor twaalf maanden te sluiten.
'Ik ben niet verantwoordelijk'Ondernemer Iwan van Lankvelt ondernam vervolgens juridische stappen nemen tegen burgemeester Henk Hellegers. Van Lankvelt was erg geschrokken van de twee doden in zijn pand, maar zei daar niet verantwoordelijk voor te zijn.
Een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bevestigt dat er drugs en grondstoffen in het pand van D.A.C. Carcleaning lagen.
Bedoeld voor drugshandelDe burgemeester kon ervan uitgaan dat de gevonden spullen bedoeld waren voor de handel in drugs. De hoeveelheid is daarbij niet van belang en de burgemeester mocht dus tot sluiting van het pand overgaan, vindt de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.