Video

Actie tegen verplichte rekentoets gestart door scholieren Roncalli in Bergen op Zoom

4 maart 2015 om 22:44
nl
Vijf scholieren van Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom komen in actie tegen de verplichte rekentoets die volgend jaar gaat meetellen voor de cijferlijst. De leerlingen uit de vijfde klas van het vwo zijn een Facebookpagina begonnen waarop ze pleiten voor een overgangsregeling. Ook hebben ze een petitie verspreid.
Geschreven door

Volgens de leerlingen wordt de kans van slagen kleiner door de toets. De scholieren zouden nu niet goed voorbereid zijn op de rekentoets en de rekensommen zouden ook veel te moeilijk zijn. De leerlingen vinden het niet eerlijk dat zij op de middelbare school altijd gebruik mochten maken van een rekenmachine en dat zij die bij de toets niet mogen gebruiken.
Invoeren vanaf brugklasDe scholieren willen dat de rekentoets pas gaat gelden voor leerlingen die volgend schooljaar naar de eerste klas gaan. Op die manier kan de school zich samen met de leerlingen goed voorbereiden met de rekenlessen die van de eerste klas tot het eindexamen worden gegeven.
Inmiddels hebben ruim dertienhonderd mensen de petitie ondertekend. Ook hebben de scholieren ongeveer twintig mensen op straat een rekentoets laten maken en die waren allemaal gezakt, zo meldt een scholiere.
Politici gezaktVorige maand liet het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) Kamerleden de rekentoets maken. Alle politici zakten toen. De PvdA, VVD en de PVV zijn voor de verplichte toets, die bedoeld is om het rekenniveau te verhogen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.