Urn van actrice Josine van Dalsum mag tóch blijven staan op begraafplaats

18 december 2015 om 07:34
nl
De urn en het grafmonument van de overleden actrice Josine van Dalsum uit Breda hoeven toch niet weg van begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Eerder was er sprake dat de urn en het monumentje moesten verhuizen, omdat weduwnaar John van de Rest de grafrechten niet langer kon betalen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"De urn moet weg en dat vind ik verschrikkelijk", liet John vorige maand aan De Telegraaf weten. Hij vond het een schande dat zijn Josine, die in 2009 overleed, zou moeten verhuizen naar een andere plek. Hun zoon Aram bood vervolgens aan om de urn en het monument in zijn tuin te plaatsen.
Maar dit is dus niet meer nodig. De directie van de Amsterdamse begraafplaats heeft besloten dat de urn met Josines as en het monument gewoon op de begraafplaats kunnen blijven.
'Waardige laatste plek'"Ik ben zo blij", reageert Van de Rest tegenover Privé. "Dit was zoals het ook bedoeld was. Een waardige laatste plek voor mijn vrouw, een actrice die zoveel heeft betekend."
Josine van Dalsum overleed op 61-jarige in november 2009 aan kanker. De Bredase actrice was onder meer bekend door haar rollen in 'Een mens van goede wil', 'Omzien in wrok', ‘Hollands Glorie’, ‘Mata Hari’ en ‘De Erfenis’. Ook speelde ze onder meer in de films ‘Dood van een non’ en in ‘De Lift’ van regisseur Dick Maas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.