Video

'Onder de voet gelopen door politiepaard bij PSV-Ajax', Sharon Sanders uit Waalre dient klacht in

3 maart 2015 om 21:00
nl
Sharon Sanders heeft dinsdagmiddag bij de politie in Eindhoven een klacht ingediend tegen het politieoptreden na de wedstrijd PSV-Ajax. De jonge vrouw uit Waalre liep daarbij enkele rake klappen op.
Geschreven door

Het ging zondag na het laatste fluitsignaal van de topper PSV-Ajax mis tussen PSV-supporters en de politie. Supporters klagen over de charges die de mobiele eenheid uitvoerde om de rust te herstellen.
Om vier uur dinsdagmiddag waren er al elf klachten bij de politie binnengekomen, waarvan vier digitaal verstuurd.
'Ik raakte bewusteloos'Sharon Sanders (21) uit Waalre keek de wedstrijd bij De Aftrap, het supporterscafé buiten het stadion. Volgens haar was het rustig rond het stadion. Totdat ze na de wedstrijd naar huis wilde gaan. Zij moest snel opzij voor de aanstormende politie en werd door een politiehond gebeten, zo vertelt ze.
"Ik werd daarna door een paard onder de voet gelopen, waarna ik bewusteloos ben geraakt. Een tijd lang heb ik op straat gelegen zonder dat naar me werd omgekeken door politie of ambulancemedewerkers", vertelt Sanders.
'Groot oorlogsgebied'Ze werd wakker met een aantal bekende en onbekende mensen om haar heen. Sanders besloot om zelf naar het ziekenhuis te gaan om zich te laten onderzoeken. "Daar is geconstateerd dat ik een zware hersenschudding, kneuzingen en blauwe plekken heb. Ik ben er goed vanaf gekomen, maar mijn beste vriend Dany Verbeek heeft zijn schouder en hand gebroken nadat hij moest vluchten voor de paarden en daarbij viel."
Sharon spreekt van een 'groot oorlogsgebied'. Volgens de vrouw werden verschillende mensen tegen de grond gewerkt. "Vrienden van me kwamen rustig het stadion uit gelopen. Er werd hard geschreeuwd en ze werden meteen aan de kant geduwd. Niemand wist wat er aan de hand was", vertelt Sanders.
Volgens haar werd een hele groep door agenten geslagen. Een kindje van tien jaar oud zou zijn gevallen en daarbij een sleutelbeen hebben gebroken.
CamerabeeldenKoen uit Mierlo stond direct na het verlaten van het stadion tussen de ME. "Ze stonden dicht bij het stadion, dus je moest er wel langs als je weg wilde. In mijn ooghoeken zag ik een man van middelbare leeftijd met zijn zoontje lopen. Ik zag dat deze man klappen kreeg met een wapenstok."
Hij besloot de situatie rond het stadion kort te filmen. Op de beelden is te zien hoe een ME-busje bij het stadion arriveert, waarna agenten uit het busje springen en zich meteen op supporters storten.
Aangifte nog niet mogelijk Sharon wilde samen met Danny dinsdagmiddag eigenlijk aangifte doen van mishandeling door de ME, maar volgens de procedure moet er eerst een klacht worden ingediend. Die wordt dan beoordeeld door een klachtencoördinator.
Als de klachten als gegrond worden beoordeeld, mag de klager opnieuw langs komen voor een gesprek. In dat gesprek kan dan alsnog aangifte worden gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.