Directeur van basisscholen Zundert terecht ontslagen vanwege winkelen met bankpas onderwijsstichting

3 maart 2015 om 16:31
nl
Directeur René van den Broeke van de Stichting Primair Onderwijs Zundert (Spoz) mocht worden ontslagen, omdat hij met de bankpas van de stichting ging winkelen bij supermarkten, tuincentra en juweliers. De kantonrechter in Breda heeft dat dinsdag bepaald.
Geschreven door

Van den Broeke heeft de onderwijsstichting benadeeld, oordeelt de rechter. De precieze schade is niet vastgesteld. In slechts vier procent van alle uitgaven was er een bonnetje met duidelijke omschrijving van de aankopen.
Kleding en tuinspullenDe directeur rekende in 2012 ruim 4300 euro af in een kledingzaak en zo'n 5300 euro bij tuincentra.
Ook gaf hij in dat jaar ruim tweeduizend euro uit aan hotelovernachtingen en winkelde hij voor een dikke 2100 euro bij IKEA.
SeksbioscoopDe stichting zegt dat hij de afgelopen vijf jaar 200.000 euro van de scholen heeft uitgegeven. Er zou onder meer zijn afgerekend bij een seksbioscoop. De rechter kan niet tot dat bedrag komen.
De directeur zelf schat dat hij maximaal duizend euro privé heeft uitgegeven. Hij zegt dat hij overwerkt is en aan een black-out lijdt.
BasisscholenOnder Spoz vallen de basisscholen Zonnebloem en St.-Anna in Zundert, St.-Anto­nius in Klein-Zundert, Wegwij­zer in Achtmaal en St.-Jozef in Wernhout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.