Vrouwen vonden baby in Breda: 'Vondeling was warm aangekleed, moeder was blijkbaar wel bezorgd'

3 maart 2015 om 21:30
nl
De tas met daarin de baby die maandag gevonden werd in Breda werd pas binnengehaald nadat het meisje begon te huilen. Dat zegt Mignon Houdijk die in de Christiaan Huygensstraat woont.
Geschreven door

De dichtgeritste tas was recht voor haar deur tussen twee geparkeerde auto's gezet. "Op een gegeven moment belde een man bij mij aan om te vragen of die tas van mij was. Vervolgens ben ik bij mijn buurvrouw gaan vragen of die tas misschien wél van haar was. Hij stond pal naast een wiel van haar auto, vandaar."
HoofdjeDe vrouwen durfden de afgesloten tas aanvankelijk niet op te pakken. "Je hoort van die rare dingen, je weet maar nooit wat erin zit", zegt Houdijk. Vandaar dat de twee besloten om de politie te bellen over hun mysterieuze vondst.
Maar voor het zover was klopte de buurvrouw opnieuw bij Houdijk aan omdat de baby in de tas begon te huilen. "Toen heb ik die tas meteen binnen gezet. En toen die opengemaakt was kon je meteen het hoofdje van het kindje zien. Toen was duidelijk dat er een baby'tje in lag."          
VriespuntDe Bredase zegt dat het kind behoorlijk dik ingepakt was. "En dat was maar goed ook want het was die morgen tegen het vriespunt. Omdat het kindje zo goed aangekleed was denk ik ook dat de moeder hoopte dat het op tijd gevonden zou worden en dat het niets vervelends zou overkomen."
Na de vondst zijn Houdijk en haar buurtgenoten volop benaderd door allerlei media. En uiteraard ook door politiemensen die de zaak onderzoeken. "En ik kan je zeggen dat zo'n zaak een enorme impact op je heeft. Ik heb mijzelf voorgenomen hierna in ieder geval niet meer met de pers te praten over de vondst van het kindje."
Kleertjes en camerabeeldenOpsporing Verzocht toonde dinsdagavond de kleertjes die de baby droeg toen ze gevonden werd. Ook waren camerabeelden te zien waarop iemand te zien is die maandagochtend met een zwarte tas in de Christiaan Huygensstraat liep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.