Video

Van Gijzel wil PSV-supporterscafé De Aftrap sluiten tijdens risicowedstrijden

3 maart 2015 om 18:26
nl
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil café De Aftrap tijdens risicowedstrijden van PSV sluiten. Ook zou er een gebiedsverbod moeten komen voor het terrein er om heen. Van Gijzel overweegt ook sluiting van het supporterscafé tijdens álle andere thuiswedstrijden van de koploper uit de eredivisie.
Geschreven door

Van Gijzel zei dat dinsdagnamiddag in de gemeenteraad van Eindhoven, naar aanleiding van de rellen na de voetbalwedstrijd PSV-Ajax van afgelopen zondag.
'Politie aangezien voor Ajax-fans'Daarbij raakten diverse supporters in de verdrukking toen de politie charges uitvoerde. Elf mensen die gewond raakten, hebben bij de politie inmiddels een klacht ingediend.
Volgens van Gijzel ontstonden de rellen kort voor het eind van de wedstrijd. Acht politiemensen in burger werden mogelijk aangezien voor Ajax-supporters en aangevallen door fans die niet in het stadion zaten.
Supporters met stadionverbodHet vermoeden bestaat dat het gaat om PSV-supporters met een stadionverbod of zonder kaartje, die de wedstrijd niet of op televisie hebben gevolgd.
Het idee is om het supporterscafé wel te openen voorafgaand aan wedstrijden, maar te sluiten zodra er bij een risicoduel is afgetrapt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.