Django Wagner blij met Edison, maar 'applaus is nog altijd de mooiste prijs'

3 maart 2015 om 18:25
nl
De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland. Cliff Richard, Toto, Golden Earring, George Michael en André Hazes wonnen er al eens een. Nu staat ook volkszanger Django Wagner uit Nuenen in het rijtje. Hij kreeg de Edison maandag voor zijn album 'Samen'.
Geschreven door

“Met zijn zigeunergeluid heeft Wagner zich bewezen als welkome verrijking in de Nederlandse volksmuziek en 'Samen' is het bewijs dat de liefde van twee kanten komt", werd er geschreven in het juryrapport. De Edison is een grote mijlpaal in de carrière van de volkszanger, maar de mooiste prijs is volgens Django nog altijd 'het applaus van het publiek'.  
Niet alleen, maar 'Samen'"De Edison heb ik natuurlijk niet alleen gewonnen", zegt Wagner. Hij werkte met vele muziekvrienden als Frans Duijts, Antje Monteiro en Frank van Weert aan de plaat en dit heeft zijn vruchten afgeworpen.
"Ik sta iedere ochtend op met muziek en ik ga er mee naar bed", aldus de zanger. "Mijn liefde voor muziek is zo groot. Die is niet in woorden uit te drukken". Begin mei brengt hij een nieuw album uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!