Video

Moderne 'Romeo en Julia' zijn onzekere dertigers die zich zorgen maken over hun liefdesleven

3 maart 2015 om 20:12
nl
Regisseur Lucas de Man brengt volgende week in de Tilburgse schouwburg zijn versie van 'Romeo en Julia'. Voor het grootste deel volgt De Man de oorspronkelijke tekst van William Shakespeare maar hij geeft er wel zijn eigen draai aan. De 'Romeo en Julia' van Lucas de Man gaat over de onzekerheden die de dertigers van nu ervaren in hun liefdesleven.
Geschreven door

Wie de tekst van Shakespeare woord voor woord speelt, heeft ruim drie uur nodig voor 'Romeo en Julia'. Lucas de Man kortte de voorstelling met een derde in. Veel opvallender is zijn beslissing om dertigers te maken van de twee tieners die in de voorstelling eigenlijk de hoofdrol spelen. Julia verandert hij zo in een aantrekkelijke advocaat met een goedlopende carrière.
Spuiten en slikkenWant de 'Romeo en Julia' van Lucas de Man gaat over de liefdesperikelen van zijn eigen generatie. Hij deed daar flink onderzoek naar. Samen met het televisieprogramma 'Spuiten en Slikken', de Avans-Hogeschool én de datingsite Parship ondervroeg hij zijn leeftijdsgenoten over hun liefdesleven.
Zijn conclusie: "Ze geloven in het romantisch ideaal van een langdurige liefde met één partner. Maar ze leggen de lat erg hoog. Ze willen een perfecte carrière en een perfect liefdesleven. En daarmee maken ze het zichzelf erg lastig".
Bejaarden en begeerteRelaties zijn een terugkerend thema in de voorstellingen van De Man. Hij maakte voor Het Zuidelijk Toneel eerder al 'Bejaarden en Begeerte' een voorstelling over liefde en seks voor 65-plussers waar jongeren alleen maar welkom waren als ze hun grootouders meenamen. Ook van zijn hand is 'Dinner with Dad', een voorstelling over vaders en hun zoons.
Veel Brabanders kennen hem van zijn project 'Het Oog van de Stad' waarvoor hij reusachtige ogen ophing aan grote gebouwen in Den Bosch.
Veel te zien 'Romeo en Julia' is de eerste grotezaalvoorstelling van Lucas de Man. Een kijkje bij de repetitie leert in ieder geval dat het een visueel erg rijke voorstelling gaat worden. Het podium staat vol met attributen waaronder een rijdend en geheel van medicijnflesjes vervaardigd huisje dat met het goede licht erop doet denken aan een kerkje dat in z'n geheel uit glas-in-loodramen is opgebouwd.
'Romeo en Julia' gaat volgende week in Tilburg in première maar is daarvoor ook al op een aantal plaatsen in Brabant te zien

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.