Onafhankelijk onderzoek naar misstanden bij Stichting Stadswacht Helmond, invulling nog onduidelijk

4 maart 2015 om 00:55
nl
Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij de Stichting Stadswacht Helmond (SSH). Een werkgroep, bestaande uit zes raadsleden, zal bekijken op welke manier het onderzoek gevoerd moet worden. Dat werd dinsdagavond duidelijk in de gemeenteraad.
Geschreven door

Volgens het ED zou het onderzoek via een raadsenquête of door de rekenkamer gedaan kunnen worden. De werkgroep zal in een vergadering op 31 maart meer bekendmaken.
RaadsvoorstelIn de werkgroep zitten afgevaardigden van SP, D66, CDA, VVD, Lokaal Sterk en Verouden/Van Lierop. Zij bepalen de mogelijkheden voor een onderzoek. Daar moet vervolgens een raadsvoorstel uitrollen voor een concreet onderzoek. D66 liet eerder weten aan Omroep Brabant dat de misstanden onafhankelijk onderzocht moeten worden.
SSH kwam in februari meerdere keren negatief in het nieuws. Directeur Joop van Stiphout stapte op na beschuldigingen over intimidatie van personeelsleden en gemeenten in Zuidoost-Brabant bleken te zijn opgelicht bij het inhuren van buitengewoon opsporingsambtenaren van SSH.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.