Video

Jeffrey Herlings voelt druk van buitenwacht na super GP in Qatar: 'Je faalt als je niet wint'

4 maart 2015 om 09:00
nl
Hij is nog niet helemaal fit, maar pakte toch de winst in Qatar afgelopen weekend. En dus verwacht iedereen dat Herlings dit jaar fluitend wereldkampioen wordt. "Ik wil mezelf geen druk op leggen, plek drie is ook mooi."
Geschreven door

Voordat hij naar Qatar vertrok was Herlings duidelijk tegenover Omroep Brabant. "Tussen plek drie en acht, dat is goed. Ik ben nog niet fit, dus winnen zit er niet in daar."
Herlings degradeerde concurrentenHet liep anders. Herlings degradeerde zijn concurrenten tot passanten en denderde als vanouds richting de titel. Hij is er zelf nog steeds verbaasd over. "Ja, niemand had dit zien aankomen. Het is echt super, dat je terugkeert met zo'n overwinning. Een fantastisch gevoel."
Jeffrey Herlings werd twee keer eerder wereldkampioen in de MX2-klasse van het motorcross. Vorig jaar leek hij op weg naar wereldtitel nummer drie, totdat een bovenbeenbreuk roet in het eten gooide.
'Niet te veel verwachtingen'Maar toch, komend weekeinde in Thailand gaat Herlings gewoon weer voor een klassering tussen drie en acht. "Ik wil niet te veel verwachtingen opleggen aan mezelf. Ik won in Qatar en dus gaan mensen de druk opvoeren. Ze vinden dan dat ik faal als ik niet win. In mijn ogen is dat niet zo. Ik kan pas sinds drie weken weer rijden, dus ik ben er nog lang niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.