Video

Spelers Tilburg Trappers laten baard staan als bijgeloof: 'Wilskracht gaat play-offs beslissen'

4 maart 2015 om 02:31
nl
Het is een goed gebruik in het ijshockey. Play-offs halen, betekent baard laten staan. Ook de spelers van Tilburg Trappers doen daar aan mee. Ze spelen de komende drie weken tegen Heerenveen om de landstitel. "We zijn er klaar voor."
Geschreven door

Verschil moet er zijn, dus steekt de baard van Ivy van den Heuvel een beetje schraal af bij die van Brad Snetsinger. Een enorme haardos op de kin, tegenover wat puberale stoppels. "Ik kan hem nog drie weken laten staan, meer komt er niet bij", zegt Van den Heuvel met berusting in zijn stem.
DuitslandDrie weken, zolang duurt de strijd om de landstitel tegen Heerenveen. Een bijzondere ontmoeting, want het is voor de Trappers de laatste kans om Nederlands kampioen te worden. Na dit seizoen speelt de ploeg in de Duitse competitie.
"Het is gek, voor het laatst Nederlands kampioen worden", vindt Van den Heuvel. "We hebben natuurlijk al de beker gewonnen dit jaar en toen had ik ook dat rare gevoel. Dat het heel lang kan duren voordat je die prijs nog een keer wint."
SpannendHeerenveen eindigde in de competitie boven Tilburg, maar volgens Jordy van Oorschot hoeft dat niks te zeggen. "Wij zijn fysiek sterker, zij technisch wat beter. Het is een gelijkwaardig duel. De wilskracht gaat de doorslag geven. Ja, spannend wordt het zeker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.