45 tips over vondeling in Breda, maar nog geen naam van de moeder

4 maart 2015 om 16:46
nl
De politie heeft tot nu toe 45 tips binnengekregen over de vondst van een baby aan de Christiaan Huygensstraat in Breda. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de vondeling. Het onderzoek is in volle gang. Een politiehelikopter heeft woensdagmiddag luchtfoto's van de vindplaats gemaakt.
Geschreven door

De gouden tip lijkt er nog niet bij te zitten. "Er worden geen namen genoemd", zegt een politiewoordvoerder. Veel van de tips die na de uitzending bij de politie binnenkwamen, gingen over de kleertjes die werden getoond. [Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/573125749416316928]CamerabeeldenEen getuige heeft de verdachte gezien die de tas neerzette in de Christaan Huygensstraat. Dat gebeurde maandagochtend kort na acht uur. Ook zijn dinsdagavond in het tv-programma camerabeelden getoond waarop iemand te zien is die maandagochtend met een zwarte tas in de Christiaan Huygensstraat liep. Mogelijk is dit degene die het meisje heeft achtergelaten. "Het is ons nog niet duidelijk of het om een man of een vrouw gaat", aldus de politiewoordvoerder.
De politie heeft inmiddels ook meer duidelijkheid over de looproute van de onbekende persoon. Diegene liep vanaf het Edisonplein naar de Christiaan Huygensstraat en zette daar de tas met de vondeling neer. De persoon keerde daarna om en liep terug via de Keplerstraat.
De baby lag in een zwarte, dichtgeritste tas. Het meisje droeg een zalmkleurig, gestreept shirt en een wit, gestreept rompertje. Ze was gewikkeld in een dekentje van IKEA. Het gaat om een blank meisje met donkerblonde haartjes. Naar schatting is ze op vrijdag 27 februari geboren.
'Wonderbaarlijk goed'Het meisje is bij een pleeggezin ondergebracht. "Het gaat wonderbaarlijk goed met haar", zegt de woordvoerder. De navelstreng was niet professioneel doorgeknipt. De politie vermoedt daarom dat de moeder van de vondeling geen deskundige hulp heeft gehad bij de bevalling.

[YouTube:body:http://youtu.be/aQQcBtZi1rM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.