Video

Revolutie in biljartsport door Dick Jaspers: 'Alles moet anders'

4 maart 2015 om 09:31
nl
Dick Jaspers heeft een nieuwe formule bedacht waarmee de biljartsport sneller en laagdrempeliger moet worden. De driebander uit Sint Willebrord gaat in juni een revolutionair toernooi organiseren waarin er zelfs een prijs komt voor de meest originele outfit.
Geschreven door

Het toernooi wordt op zaterdag 20 juni in Rosmalen gehouden. En alles wordt anders volgens Jaspers, die het stoffige imago van de biljartsport wil opkrikken. Wie in Rosmalen biljarters in een zwembroek aan een tafel ziet staan, moet dus niet gek opkijken.
Dick Jaspers noemt zijn formule 'een beetje crazy billiards'. "Spanning, sensatie, korte partijen, vrije kledingkeuze. Alles moet anders. Ik loop al een paar jaar rond met dit idee. Nu wordt het werkelijkheid. We hebben ook de steun van de bond."
Prijzenpot van 10.000 euroTijdens het 'Emma Solu­tions Crazy Billiards Toernooi’ kunnen maximaal 128 spelers strijden om een prijzenpot van 10.000 euro. Er wordt gespeeld op een kleine tafel en een partij gaat maar tot vijftien punten. De finale gaat tot 25 punten.
Overigens trekt Jaspers zelf geen vreemde outfit aan. "Gewoon een giletje. Ik heb natuurlijk ook mijn sponsoren. Die passen niet op een zwembroek."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.