Uitbater café Oisterwijk krijgt in hoger beroep drie jaar cel voor schietpartij in 2011

4 maart 2015 om 13:19
nl
De uitbater van café De Koning in Oisterwijk heeft in hoger beroep een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde de 35-jarige man voor poging tot doodslag op meerdere personen, het bezit van een verboden wapen en van ongeveer 200 gram hasj. Dat meldt een woordvoerder van het hof woensdag.
Geschreven door

De rechtbank had de man eerder veroordeeld tot drie jaar celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk.
GeschotenHij zou in de nacht van 18 december 2011 op een groep mensen hebben geschoten. Daarbij raakte niemand gewond. De kroegbaas ontkent dat hij heeft geschoten.
Volgens het gerechtshof zeggen enkele getuigen dat de kroegbaas wel heeft geschoten. "Het hof ziet geen reden aan de verklaringen van die getuigen te twijfelen", aldus een woordvoerder.
OnzorgvuldigHet hof verwerpt het verweer van de advocate van de verdachte dat het politieonderzoek onzorgvuldig en eenzijdig was. Ook vond de advocate dat de man al genoeg was gestraft. In de tijd dat hij in de gevangenis zat is zijn tweede kind geboren.
Verder heeft hij nu schulden omdat hij zijn café moest sluiten. Het gerechtshof vindt dit geen reden om de straf te verminderen. "De man heeft dit aan zichzelf te wijten", aldus de woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.