Brabantse politie schiet zeven keer gericht in 2014, meestal op dieren

4 maart 2015 om 20:06
nl
De Brabantse politie schiet minder dan haar collega's in veel andere regio's in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het aantal schietincidenten in 2014 die de Nationale Politie naar buiten heeft gebracht.
Geschreven door

Met al die zware criminaliteit in Brabant zou je denken dat de politie vaak het wapen moet trekken om op te treden tegen de boeven. Maar dat lijkt nogal mee te vallen. Brabantse agenten schoten in totaal veertien keer. Het gaat dan om zeven gerichte schoten, zes waarschuwingsschoten en één keer ging een wapen ongewild op de schietbaan af.
Agenten schiet op dierenIn totaal werd in Nederland 158 keer geschoten in 2014, blijkt uit de cijfers van de Landelijke Politie. Agenten in Rotterdam schoten veertig keer en in Noord-Nederland werd achtentwintig keer een wapen afgevuurd.
Opvallend is dat er in Oost-Brabant in verhouding veel op dieren is geschoten. Zo werden in Nistelrode en Helmond dieren uit hun lijden verlost. In Oss moest een dier worden neergeschoten vanwege de verkeersveiligheid en in dezelfde plaats werd gevuurd op een agressieve hond die zijn eigenaar aanviel.
Overzicht van enkele schietende agenten in 2014

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.