'150 gesigneerde toiletrollen à 800 euro nu onverkoopbaar', kunstenaar woest over recensie in ED

4 maart 2015 om 17:53
nl
De Bossche kunstenaar Ralph Posset is zo boos over een recensie in het Eindhovens Dagblad dat hij journalist Rob Schoonen wil aanklagen wegens smaad. Posset is van plan komend weekeinde op het politiebureau in Den Bosch aangifte te doen. Hij wil ook een schadevergoeding van 120.000 euro eisen.
Geschreven door

Posset exposeert op dit moment in Het Kruysenhuis in Oirschot onder andere toiletrollen die hij per velletje heeft gesigneerd. Kunstredacteur Rob Schoonen noemt dat in een recensie een 'puberale expositie'. De journalist beschrijft de expositie en schrijft dan: "Tjonge, tjonge. Het is me wat. En daar hangt dan een prijskaartje van 800 euro aan."
'Onverkoopbaar'Volgens Posset zijn door de recensie de 150 gesigneerde toiletrollen die hij heeft gemaakt 'onverkoopbaar' geworden. Omdat hij ze inderdaad voor 800 euro per stuk wilde verkopen, legt hij nu een rekening van 120.000 euro neer bij het Eindhovens Dagblad.
De recensie waarin de vloer wordt aangeveegd met de tentoonstelling van Posset, is volgens de kunstenaar 'broodroof'. De kunstenaar zegt dat zijn advocaat denkt dat een aanklacht wegens smaad 'een goede kans' maakt. Die advocaat blijkt bij navraag Possets vrouw te zijn.
'Kaltgestellt'Recensenten krijgen van de rechter over het algemeen veel ruimte. Er zijn weinig rechtszaken bekend wegens kritische recensies. Maar volgens Posset heeft deze recensent hem met zijn  kritische recensie bewust 'kaltgestellt' en dat kan volgens hem niet door de beugel. In een eerste reactie zegt Rob Schoonen dat Posset met zijn beschuldiging 'alleen maar op publiciteit uit is'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.