Agente niet vervolgd voor fouten in proces-verbaal na vernieling auto: 'Geen opzet in het spel'

4 maart 2015 om 15:48
nl
Een agente die vorig jaar fouten maakte in een proces-verbaal over de vernieling van een auto in Heusden, wordt niet vervolgd. De officier van justitie gelooft niet dat de agente het proces-verbaal met opzet verkeerd heeft opgesteld.
Geschreven door

Naar aanleiding van het proces-verbaal werd een 51-jarige vrouw uit Heusden ten onrechte vervolgd voor het vernielen van een auto. Zij werd in december vrijgesproken omdat de politierechter in Den Bosch concludeerde dat de agente informatie bewust verkeerd had opgeschreven.
Meineed of valsheid in geschrifteOok de politie gaat in deze zaak niet uit van opzet. Er worden tegen de agente volgens een woordvoerder geen disciplinaire maatregelen getroffen. Dit besluit is genomen na een gesprek met haar.  
De vrouw uit Heusden overweegt nog om aangifte te doen tegen de agente wegens meineed of valsheid in geschrifte, zo kondigde haar advocaat woensdag aan.
Wettig bewijsStrafrechtadvocaten twijfelen regelmatig over de juistheid van processen-verbaal. Een proces-verbaal geldt voor de rechter als wettig bewijs. De inhoud ervan is moeilijk te betwisten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.