Film 'Littekens' van Martin Beek vooral een eerbetoon aan zijn pleegdochter

4 maart 2015 om 16:54
nl
Hij maakte al eerder een korte film en dat smaakte naar meer. Daarom maakte Martin Beek uit Eindhoven de speelfilm 'Littekens'. En niet zonder succes, want afgelopen maand beleefde de film de première in de Verenigde Staten, op het Washington DC Independent Film Festival. Beek: "De film is gebaseerd op twee waargebeurde verhalen en daarmee een eerbetoon aan mijn pleegdochter."
Geschreven door

De film 'Littekens' draait om Suzanne. Haar moeder vertelt haar op jonge leeftijd dat ze geen vader meer heeft. Maar dit verhaal blijkt niet te kloppen.
Via haar opa krijgt Suzanne de naam van haar vader te horen. Als ze hem probeert te ontmoeten, onthult ze een duister familiegeheim en verandert de film van een drama in een thriller.
RealiteitBeek: "Het verhaal bestaat uit twee delen: Suzanne die wordt verwaarloosd door haar moeder en een kidnapping in Duitsland." Beide delen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.
De achterliggende boodschap van de film heeft daar dan ook mee te maken. "Mijn pleegdochter is vroeger verwaarloosd door haar moeder", vertelt de regisseur. "De film is dan ook een eerbetoon aan mijn pleegdochter."
PortfolioMet de film wil Beek niet per se de Nederlandse bioscopen in. "Het is bedoeld voor mijn portfolio als filmmaker. Ik wil met de film meedoen aan verschillende filmfestivals. Zo mocht ik afgelopen maand naar het DC Independent Film Festival in Washington in de Verenigde Staten. Mijn film werd geselecteerd uit 1500 internationale films. Een gave ervaring."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.