'Hockeyclub PSV mooie naam voor fusieclub Eindhoven', vindt Rob Reckers

4 maart 2015 om 17:16
nl
Met de fusie van de Eindhovense hockeyclubs EHMC (1921) en MHC Oranje Zwart (1933) verdwijnt in 2016 een brok hockey-geschiedenis. De beide clubs, nu nog gelegen op een steenworp afstand van elkaar aan de zuidkant in Eindhoven, gaan dan verder als één vereniging. Met een nieuw logo, een nieuw tenue én een nieuwe naam. Rob Reckers ziet wel wat in de naam Hockeyclub PSV.
Geschreven door

Een samenvoeging van beide namen, zoals EHMC Oranje Zwart, is uitgesloten. Die naam lijkt teveel op MHC Oranje Zwart, de officiële naam van OZ. Om dit probleem te tackelen heeft een commissie met leden van beide clubs de afgelopen maanden rond de tafel gezeten.  
Op 15 maart, bij de competitiewedstrijd Oranje Zwart-Kampong, zal bekendgemaakt worden hoe de nieuwe Eindhovense hockeyclub vanaf 2016 gaat heten.
Nieuwe naamIntussen circuleren er al tal van namen. Het Eindhovens Dagblad kwam onder meer met HC Lichtstad, Tongelreep en Stratum als mogelijke opties. De laatste twee namen betreffen de locatie van de club.
Rob Reckers, clubicoon van Oranje Zwart, opteert voor HC Lichtstad maar zou het ook wel spannend vinden als de naam PSV zou worden. "Ik betwijfel of het kan, maar dan hebben we wel meteen een authentiek tenue dat afwijkt van de huidige tenues en de uitstraling van een topclub."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.