Stuntman Mario Doornink ontkent veroorzaken ongeluk in Asten: 'Mensen liepen elkaar onder de voet'

5 maart 2015 om 15:00 • Aangepast 21 november 2020 om 19:42
nl
Stuntman Mario Doornink heeft donderdag voor de rechtbank in Den Bosch ontkend dat hij in 2010 met een racemotor in Asten een ongeluk heeft veroorzaakt. Doornink is voor de rechter gedaagd door Sijlie van Neck, die zegt dat ze bij het ongeluk gewond raakte.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij het auto-evenement in Asten reed Mario Doornink met zijn motor plots het publiek in. Zes mensen raakten gewond. Een van de gewonden was een vrouw die zwaar letsel aan haar schouder opliep. Ze moest een jaar lang revalideren en raakte arbeidsongeschikt.
Niemand geïnformeerdDe organisatie van het evenement hield de kaken stijf op elkaar na het ongeluk. Zo werd de politie niet ingelicht en de gemeente Asten is nooit geïnformeerd. De politie was niet aanwezig tijdens het evenement.
Slachtoffer Van Neck vertelde donderdag voor de rechter dat Doornink 's avonds excuses kwam maken. Doornink ontkende tijdens de zitting het ongeluk te hebben veroorzaakt. Hij verklaarde dat mensen uit het publiek elkaar onder de voet liepen.
'Dat doet zeer'Voor Van Neck voelde die andere lezing als een klap in het gezicht: "Dat doet zeer. Wat er is gebeurd heeft een grote impact gehad. Ik heb een heel moeilijk traject moeten afleggen, voordat ik weer gezond was. Dan verwacht je toch wel iets terug van meneer."De organisatie van het evenement ontkende dat donderdag. Mensen die bij het evenement aanwezig waren, zeiden tijdens de zitting dat Doornink wel met zijn motor het publiek in reed.

Wachten op privacy instellingen...

Doornink zou hebben beloofd eventuele kosten te vergoeden, maar vervolgens hoorde hij heel lang niks. Toen er toch een claim kwam, is hij naar de organisatie van het evenement gestapt.
Geen verzekeringToen bleek volgens hem dat de organisatie niet verzekerd was. Terwijl er volgens hem in zijn contract staat dat zij een evenementenverzekering moet hebben. En die was er dus niet.
Doornink kwam vorig jaar in het nieuws toen hij een ongeluk veroorzaakte in Haaksbergen. Hij reed met zijn monstertruck in op het publiek. Daarbij werden drie mensen gedood en raakten 28 toeschouwers gewond.
Daarna kwam via het TV-programma Brandpunt Reporter aan het licht dat hij ook betrokken zou zijn geweest bij een ongeval in Asten. De zaak is dus aangespannen door Sijlie van Neck. Zij zou door het ongeluk arbeidsongeschikt zijn geraakt. Ze wil een schadevergoeding.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Paar schrammetjes'Volgens de organisatie was er niet veel gebeurd, mensen zouden alleen een paar schrammetjes hebben gehad die door de EHBO werden behandeld.
Verslaggever Jan Waalen volgde de zaak in de rechtbank en deed verslag via Twitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.