Oud-directeur basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom verdacht van ontucht

5 maart 2015 om 06:53
nl
Een oud-directeur van basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met kinderen die op die school hebben gezeten. Twee oud-leerlingen hebben hiervan aangifte gedaan. Ze deden dit onafhankelijk van elkaar.
Geschreven door

De 67-jarige man moest in eerste instantie vrijdag voor de rechtbank in Breda verschijnen. Donderdagmiddag liet de rechtbank weten dat de zaak is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld. Begin vorig jaar zat hij al drie dagen vast.
Vertrouwensband opgebouwdDe oud-directeur uit Bergen op Zoom zou de ontucht tussen 1998 en 2002 bij hem thuis hebben gepleegd. Zijn slachtoffers waren leerlingen met wie hij een vertrouwensband had opgebouwd toen ze nog op de basisschool zaten.
Ook nadat ze van De Borghoek af waren, ging de ontucht door. De verdachte is 33 jaar directeur geweest van de Bergse basisschool. In 2009 nam hij afscheid van de school.
Reactie schoolbestuurAd Van Geel, de voorzitter van het College van Bestuur van de Lowys Porquin stichting, de stichting waar De Borghoek onder valt laat weten geschokt te zijn door het nieuws. De stichting is woensdag door justitie nader op de hoogte gesteld.
In een verklaring is het volgende te lezen: 'Het schoolbestuur laat weten tot op heden nooit signalen en/of klachten van (voormalige ) leerlingen, ouders en/of medewerkers van de school te hebben ontvangen in de richting van ontucht of seksueel misbruik.'
Het is onduidelijk of de oud-directeur de beschuldigingen heeft bekend. Zijn advocaat wil in de krant niet ingaan op de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.