Henk Krol in april voor rechter vanwege vermeende subsidiefraude

5 maart 2015 om 13:04
nl
Henk Krol moet op 23 april voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. De Eindhovenaar zal dan tekst en uitleg moeten geven over vermeende fraude met subsidie. Aanleiding is een claim van de Stichting Vrienden van de Gaykrant. Zij vindt dat het huidige Tweede-Kamerlid voor 50PLUS twee ton moet terugbetalen. Krol zou als directeur van de Gaykrant subsidie oneigenlijk hebben aangewend.
Geschreven door

Ondertussen wordt Krol ook onder de loep genomen door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporings Dienst van het ministerie van Financiën, de FIOD. Tenminste, dat meldt het Algemeen Dagblad.
Krol zelf zegt in deze krant dat hij niets weet van een 'oriënterend onderzoek' door de FIOD. Hij laat weten niet gehoord, niet gebeld, niet gemaild noch geschreven te zijn.
De FIOD weigert commentaar, maar het AD beschikt over een proces-verbaal dat het onderzoek van de dienst bevestigt.
In de lucht houdenKrol hengelde de subsidies van het ministerie van Onderwijs binnen tussen 2008 en 2011. De aanvragen, die op één na zonder problemen werden toegewezen, varieerden van een heruitgave van een boekje over het homohuwelijk (26.000 euro) tot een magazine over ’coming out-day’ (50.000 euro).
Volgens Peter Derksen, huidig bestuurslid van Stichting Vrienden van de Gaykrant, werd het meeste subsidiegeld echter gebruikt voor andere zaken, met name het in de lucht houden van het noodlijdende blad.
Administratie verdwenenHard bewijs voor verkeerd gebruik van subsidiegeld ontbreekt tot nu toe, omdat na het faillissement van het homoblad de administratie van de stichting is verdwenen.
Ook de accountants die namens het Rijk onderzoek deden, konden geen stukken vinden, stellen bronnen dicht bij het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.