'Plan om één sterke voetbalclub in West-Brabant te vormen, kan weer prullenbak in'

5 maart 2015 om 09:47
nl
De besturen van de voetbalclubs DOSKO en Halsteren, beiden uit de gemeente Bergen op Zoom, willen graag verder onderzoeken of de clubs kunnen fuseren. Het streven is om één sterke voetbalclub te krijgen in West-Brabant. Een leuk plan, maar de leden van DOSKO zien het niet zitten.
Geschreven door

Nadat RBC Roosendaal in 2011 failliet ging en uit het betaald voetbal verdween, wordt er niet meer op hoog niveau gevoetbald ten westen van Breda.
Hoofdklasser DOSKO en Halsteren (eerste klasse) spelen op een redelijk niveau in het amateurvoetbal en de besturen van beide clubs zien de formatie van één grote amateurclub wel zitten.
Einde aan concurrentiestrijdDoor samen te gaan zou er een einde komen aan een concurrentiestrijd. Het komt nu vaak voor dat de clubs achter dezelfde spelers aanzitten voor de eerste elftallen. De gedachte is dat één club ook voor één sterke ploeg kan zorgen, die zich kan meten met de beste amateurvoetbalclubs van Nederland.
De leden van DOSKO zien het alleen niet zitten, zo weet voorzitter Gaby Niemantsverdriet. Naast de gebruikelijke sentimenten, die altijd spelen bij fusies, speelt ook de verhuizing van de club naar het sportpark van Halsteren mee. DOSKO zou bij een fusie het eigen sportpark verlaten en dat steekt de leden.
Plannen kunnen prullenbak inDe steun van de achterban is voor het bestuur nodig om verder te kunnen praten over een fusie. Nu die steun er niet komt, kunnen ook de plannen de prullenbak in. De leden van beide clubs gaan donderdagavond stemmen over dit onderwerp.
Hoe Halsteren denkt over een fusie wilde niemand van de vereniging voor de stemming kwijt. Toch staat de uitkomst, door de 'nee' van DOSKO, al vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.