Video

Docente Pierson College Den Bosch krijgt 200 uur werkstraf voor ontucht met leerlingen

5 maart 2015 om 14:49
nl
Een voormalige docente geschiedenis van het Ds. Pierson College in Den Bosch heeft donderdag een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden gekregen voor ontucht. De 31-jarige vrouw uit Tilburg stuurde eind 2013 erotisch getinte WhatsApp-berichten aan enkele minderjarige leerlingen. Ook pleegde ze ontucht met twee leerlingen. 'Stoeien', noemde ze dat.
Geschreven door

De lerares masseerde het lichaam van een destijds zestienjarige jongen, likte zijn gezicht en kneep in zijn billen. Met een vijftienjarige jongen pleegde ze vergaande seksuele handelingen.
OntslagDe lerares werd op staande voet ontslagen nadat de directie van de school de WhatsApp-berichtjes had ontdekt. De vrouw was toen 29 jaar.
In een van de WhatsApp-berichten schreef de vrouw onder meer aan een van de jongens dat ze zijn shirt zou willen uittrekken en hem van zijn nek naar beneden zou willen kussen.
Geen seks, maar 'stoeien'De straf die de rechtbank donderdag oplegde is gelijk aan de eis van justitie. Zelf heeft de Tilburgse altijd ontkend dat er werkelijk seks heeft plaatsgevonden.
De rechtbank rekent haar de ontucht extra zwaar aan omdat de vrouw docente was van de jongens. "Ze heeft misbruik gemaakt van de zorg die haar als lerares van de jongens is toevertrouwd," zegt persrechter André Wolfs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.