Auto-inbreker haalt nat pak bij vlucht voor politie in Breda, twee aanhoudingen

5 maart 2015 om 11:20
nl
De politie heeft donderdagochtend rond halfzes in Breda twee mannen opgepakt die worden verdacht van een auto-inbraak op de Dirk Hartogstraat. Het gaat om een 22-jarige man uit Wageningen en een 28-jarige Bredanaar. Zij werden gepakt na een achtervolging.
Geschreven door

Een getuige belde rond vijf uur de politie met de melding dat twee mannen in de Dirk Hartogstraat een auto openbraken en dat het alarm was afgegaan.
De beide zijruiten van de auto waren ingeslagen en het ingebouwde navigatiesysteem was gestolen. Volgens de eigenaar was dit al drie keer eerder gebeurd in de afgelopen drie jaar.
Nat pakDe inbrekers renden weg in de richting van de Oranjeboomstraat, waarna de politie een zoekactie begon. Agenten reden met hun auto vanaf de Maarten de Vriesstraat een voetpad op dat parallel loopt aan de rivier de Aa.
Zij hadden het zoeklicht aangezet en zagen een man verscholen in het hoogstaande gras liggen. Deze man zette het op een sprinten en sprong het water in. Hij krabbelde er aan de kant van het parkeerterrein van het ziekenhuis weer uit. Hij werd op de Langendijk aangehouden.
Vergeefse vluchtpogingEen andere politie-eenheid zag op de Oranjeboomstraat een auto rijden in de richting van de Doctor Struyckenstraat. De bestuurder reed door rood en vervolgens de Dintelstraat in.
Daar parkeerde hij en rende hij een brandgang in. Ook hij werd na een achtervolging aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.