Carlos Aalbers nieuwe technisch manager van Willem II, meer focus op eigen jeugd in Tilburg

5 maart 2015 om 15:58
nl
Willem II heeft Carlos Aalbers aangesteld als de nieuwe technisch manager. De oud-profvoetballer tekende donderdagmiddag in Tilburg een contract voor één jaar, met een optie voor nog een jaar.
Geschreven door

"Met Carlos denken wij de juiste persoon te hebben gevonden om de organisatie op voetbalgebied te leiden", zei directeur Berry van Gool donderdagmiddag tijdens de presentatie. "Hij heeft ruime ervaring in deze functie en zijn visie past bij die van Willem II."
Carlos Aalbers was eerder werkzaam als technisch directeur bij NEC in Nijmegen en heeft momenteel zijn eigen sportmanagementbureau. Hij gaat na een skivakantie op 23 maart aan de slag in Tilburg.
'Vergelijkbare clubs'"Qua grootte en qua historie zijn de clubs in Nijmegen en Tilburg vergelijkbaar", zegt Aalbers. "Ik wil het kunstje weer laten zien. Natuurlijk zijn er bescheiden middelen, maar door creatief om te gaan met opleiding en scouting kun je wat hoger komen dan de plek op de ranglijst op basis van de begroting."
Focus op jeugdOnder Carlos Aalbers krijgt ook de jeugdopleiding van Willem II een upgrade. De voetbalacademie moet weer de levensader van de club worden. Het doel is om snel weer Tilburgse jongens in het eerste elftal te krijgen. Aalbers: "In het verleden heeft Willem II veel talent afgeleverd. Door de samenwerking met RKC en de ontkoppeling is het wat minder geworden. Dat moet weer een gezicht krijgen en beter worden."
'Enorm netwerk'Volgens Jan Sommerdijk, clubwatcher van NEC voor Omroep Gelderland, is Aalbers een 'voorzichtige man met een enorm netwerk in de voetbalwereld'.
"Hij is gewend om te winkelen met een lege beurs. In de tijd dat de club onder curatele stond, lukte het hem zelfs om een selectie samen te stellen die Europees voetbal haalde."
Volgens Sommerdijk heeft Aalbers ook geld opgeleverd voor de club. "Met de verkoop van onder anderen Nuytinck, Cillessen en Vleminckx heeft hij tien miljoen euro verdiend voor de club. Investeerder Marcel Boekhoorn zei altijd dat Aalbers de enige werknemer van de club was die zijn geld terug heeft verdiend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.