Beroemdste weerwolfje van Nederland krijgt nu ook eigen ijssoort in Drunen en Waalwijk: Dolfje-ijs

5 maart 2015 om 11:23
nl
Wie kent ‘m niet? Het liefste weerwolfje van het land: Dolfje. Er zijn twaalf boeken van, er is een tijdschrift, een film en er is zelfs een musical van gemaakt. Je kan op reis naar Schotland en binnenkort is er zelfs Dolfje Weerwolfje-ijs.
Geschreven door

Het ijs wordt vanaf 21 maart verkocht bij ijssalon La Vittoria in Waalwijk en Drunen. Het is gebaseerd op Dolfje, vertelt ijsbereider Ramon Wientjes.
“Om zo dicht mogelijk bij de kleur van Dolfje Weerwolfje te blijven en omdat we een natuurlijk product willen maken, is het ijs licht van kleur, zoals Dolfje zelf ook is. Het smaakt naar amandelpraline.”
Volle maan in het ijsOm het meest kenmerkende van het weerwolfje in het ijs te verwerken zitten er stukjes gele chocolade in het ijs. “Deze staan voor de volle maan die Dolfje in een weerwolf doet veranderen”, vertelt de ijsbereider.
De Brabantse kinderboekenschrijver Paul van Loon, geestelijk vader van Dolfje, is enthousiast over het ijs. “Ik was gisteren met Dolfje in de ijssalon waar het ijs gemaakt wordt. Dat was cool, koel en lekker”, zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.