Zo. Festival, opvolger van Bavaria Open Air in Lieshout, stopt na drie jaar

5 maart 2015 om 14:49
nl
Na drie edities stopt het Zo. Festival in Lieshout. Volgens de organisatie waren de kosten na drie jaar nog steeds te hoog. "De bedoeling was dat we na drie jaar nog maar een beperkte marketingbijdrage zouden moeten leveren, maar de investering bleek groter te zijn dan verwacht om de kwaliteit van het Zo. Festival op peil te houden."
Geschreven door

Het eendaagse festival op het terrein van de Bavaria Brouwerij in Lieshout was de opvolger van Bavaria Open Air.
Bavaria Open Air verhuisde drie jaar geleden naar Eindhoven, wat reden was voor Bavaria om het niet langer te sponsoren. Daarmee veranderde ook de naam in Brabant Open Air.
Nieuw feest op dezelfde plekBavaria wilde op dezelfde plek door met een nieuw muziekfeest. Samen met Wish Events organiseerde Bavaria drie jaar lang het Zo. Festival. ''We vinden het ontzettend jammer dat Bavaria de stekker uit het festival heeft getrokken'', laat Tim Klomp Bueters van Wish Events weten. ''We konden er altijd onze creativiteit in kwijt en het festival was nog steeds groeiende.''
De afgelopen editie was helemaal uitverkocht. In drie jaar tijd kwamen 14.500 bezoekers naar Zo. Festival. Tijdens de laatste editie traden onder meer Mr. Polska en Kraantje Pappie op.
Bavaria laat weten dat er geen nieuw festival komt. De bierbrouwer gaat het merk op een andere manier promoten. De voorlichter wilde nog niet bekendmaken hoe dat eruit komt te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.