Bjorn (12) is enige Nederlandse kind met verouderingsziekte progeria, zijn levensmotto? 'YOLO'

5 maart 2015 om 15:42
nl
In heel Europa zijn er 33 kinderen met de verouderinsgziekte progeria en Bjorn Nabuurs uit Boekel is de enige in Nederland. 'Bjorn, gewoon YOLO', is de naam van de documentaire die over de twaalfjarige jongen is gemaakt. De film is zondagmiddag om 13.10 uur te zien op NPO3 en de trailer van de film staat al online.
Geschreven door

Bjorn realiseert zich pas een aantal jaar dat hij progeria heeft, zo vertelt hij in de trailer: "Ik denk dat ik zelf besefte dat ik progeria had toen ik zeven was. Omdat ik met de gym op school heel graag mee wilde doen en dat kon niet omdat ik steeds een beetje stijver word en daarom kan ik niet meedoen."
Positief in het levenKinderen met progeria hebben over het algemeen een levensverwachting van 13 jaar. Ondanks zijn aandoening lijkt Bjorn heel positief in het leven te staan.
In de korte trailer zie je hem kaarten met vrienden, en op school. Opvallend is dat hij vaak 'YOLO' (You only live once) zegt en het is dus ook niet zo gek dat de documentaire naar die uitspraak is vernoemd.[Youtube:body:http://youtu.be/DQMqpGgmqec]
Alle kinderen naar NederlandEerder werd er ook al een boek geschreven over het leven van Bjorn. In december zamelden leerlingen van het Commanderij College in Gemert geld in voor hem, zodat Bjorn alle 23 kinderen met progeria uit Europa kan uitnodigen voor een week in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.