Cafetaria in Halsteren in half jaar twee keer overvallen: 'Ze kwamen terug om ons uit te lachen'

5 maart 2015 om 15:35 • Aangepast 21 november 2020 om 19:40
nl
Bij cafetaria Plaza Dorpszicht in Halsteren zijn ze woedend. Woensdagavond werd de zaak voor de tweede keer in ruim een half jaar tijd overvallen. De eigenaren van de cafetaria vermoeden dat de overvallen door dezelfde daders gepleegd zijn. Zij hopen dan ook dat de politie de 33-jarige man die woensdagavond als verdachte werd aangehouden niet snel vrijgelaten wordt.
Profielfoto van
Geschreven door

" De vorige keer lieten ze de daders de volgende dag weer gaan. De vrouwelijke verdachte kwam toen terug naar onze zaak om ons uit te lachen", zegt eigenaresse Anita.
Beschoten bij achtervolgingHaar man werd woensdagavond beschoten nadat hij de achtervolging op de overvaller had ingezet. “We hebben de zaak even gesloten en gaan wat afleiding zoeken. Mijn man zit zo vol van woede door alles wat er gebeurd is.”
Tijdens het onderzoek leidden politiehonden de agenten naar een huis aan het Koffiebos. Daar werden een 38-jarige vrouw en een 33-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De vrouw werd nog diezelfde avond vrijgelaten.
DrugspandBuurtbewoners omschrijven het pand waar de politie binnenviel als een drugspand, waar veel volk over de vloer komt en regelmatig politie aan de deur staat. “Ze hangen in de voortuin, op straat en in het speeltuintje. Meestal flink onder invloed. Ik laat mijn kinderen hier in ieder geval niet meer buiten spelen”, zegt een buurman die tegenover het pand woont.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.