Henk Krol noemt bericht over fraude-onderzoek bij Gaykrant 'onbehoorlijke kiezersbeïnvloeding'

5 maart 2015 om 15:37
nl
Henk Krol uit Eindhoven noemt de berichtgeving donderdag in het Algemeen Dagblad over een onderzoek van de FIOD ‘onbehoorlijke kiezersbeïnvloeding’. Hij vraagt zich af wie hier achter zit en waarom.
Geschreven door

Het Tweede-Kamerlid voor 50 PLUS gaat dit haarfijn uitzoeken, zo meldt zijn advocaat Peter Schouten. Vorig jaar november suggereerde Krol ook al dat veel partijen het op hem gemunt hebben.
Tekst en uitleg geven aan rechterDe FIOD is de Fiscale Inlichtingen- en Opsporings Dienst van het ministerie van Financiën. Het onderzoek waarmee deze instantie bezig zou zijn, staat los van de rechtszaak die in april dient tussen Krol en de Stichting Vrienden van de Gaykrant.
De stichting deed vorig jaar november aangifte van subsidiefraude. Krol zou als directeur van de Gaykrant 200.000 euro oneigenlijk hebben aangewend. De stichting vindt dat Krol dit moet terugbetalen. De rechtbank in Den Bosch gaat zich hierover buigen en partijen kunnen op 23 april tekst en uitleg geven. Daarna is het aan de rechter om te bepalen of Krol moet betalen en hoeveel.
Nog een zaakDe FIOD wil niet ingaan op het AD-artikel. Een woordvoerster van het Functioneel Parket laat desgevraagd weten dat onderzocht wordt of er aanknopingspunten zijn die tot strafvervolging van Krol kunnen leiden. Op details wil ze niet ingaan.
Krols advocaat Schouten meldt op zijn beurt dat er helemaal geen sprake is van een oriënterend onderzoek door de FIOD. Ook zegt hij dat zijn cliënt nog nooit door deze instantie is gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.