Zaak verwaarloosde Oosterhouter Ad: 'Gemeente schoot niet tekort'

5 maart 2015 om 18:26
nl
De gemeente is als toezichthoudster niet tekortgeschoten in de kwestie rond de dementerende Oosterhouter Ad. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de SP.
Geschreven door

De 72-jarige man kwam begin februari in het nieuws omdat zijn woning een puinhoop was geworden nadat hij al een tijd geen huishoudelijke hulp meer kreeg. Zijn eigen hulp was ontslagen na het faillissement van Thebe.
RisicoToen het verhaal eenmaal bekend was volgde er heel snel een uitgebreide schoonmaakactie. Kort daarna verhuisde de man naar een aanleunwoning.
B en W schrijven [PDF, 1 MB] dat al sinds december gewerkt werd aan de verhuizing van de man naar een aanleunwoning. Daarbij hebben de betrokken partijen volgens het college verzuimd om het risico van vervuiling in te zien. Daarom was er ook niet direct huishoudelijke hulp ingezet.
MensonterendB en W onderschrijven dat de man beland was in een mensonterende situatie. Dat was ook de reden om zo snel in actie te komen, zo staat in de brief.
Het college is niet van plan de toezichthoudende taak sterk te verbeteren zoals de SP gesuggereerd had. "In algemene zin zijn wij van mening dat dit soort situaties - helaas - nooit helemaal kunnen worden voorkomen. Ook niet met een (sterk) verhoogd toezicht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.