Video

Varkentje Frans hard op weg een bekende Tilburger te worden, 'hij is übercute!'

5 maart 2015 om 19:10
nl
Het vrolijke kwispelende varkentje Frans is al een bezienswaardigheid in zijn woonplaats Tilburg, maar nu krijgt het dier ook steeds meer fans op internet. Het varkentje, dat eigenlijk schuilgaat onder de naam Francis Bacon, woont bij zijn baasje Kim Pattiruhu en haar vriend in huis. Kim gaat regelmatig met 'haar' Fransje op stap en dat blijft niet onopgemerkt.
Geschreven door

Drie maanden geleden besloot Kim met haar vriend een varken in huis te nemen als huisdier. "We hebben het heel bewust gedaan. We wilden weer eens iets anders dan een hond en tot nu toe heb ik nog geen moment spijt", zegt de eigenaresse van het varken.
Fans voor Frans Door de hoge aaibaarheidsfactor van haar huisdier wordt ze regelmatig aangesproken op straat. Maar volgens Kim zijn er vrijwel nooit negatieve reacties. "Het enige nadeel is dat ik lang weg blijf omdat iedereen wel even wil kijken naar onze Frans. Hij is natuurlijk ook übercute!"
Frans is vernoemd naar de Ierse kunstschilder Francis Bacon. Maar verder gaat iedere vergelijking mank en is hij vooral zichzelf. Kim zorgt dat Frans regelmatig buiten komt zodat hij lekker kan wroeten. Het varkentje maakt niet alleen vrienden op straat, ook op Facebook stromen de vriendschapsverzoeken binnen.
Vrolijke Frans"De foto's zijn zo grappig dat mensen van hem gaan houden", aldus baasje Kim, die voorlopig haar handjes vol zal hebben aan haar huisdier. Hij wordt dan wel niet veel groter meer dan nu, maar hij kan wel dertig jaar worden. Het is maar goed dat haar Frans een vrolijke Frans is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.