Video

'Meer belasting betalen voor een beter milieu', GroenLinks heeft het ervoor over

5 maart 2015 om 21:03
nl
Wie de belastingen zo al hoog genoeg vindt en voor niets of niemand meer wil betalen, moet bij de Provinciale Staten-verkiezingen op 18 maart misschien maar niet op GroenLinks stemmen. "Wij vinden het prima dat de provincie belasting int via opcenten. Dat is een kwart van de begroting van de provincie en wij vinden het niet erg als dat verhoogd zou worden."
Geschreven door

Lijsttrekker van GroenLinks Brabant Patricia Brunklaus, heeft het geld over voor een beter milieu en vindt het logisch dat weggebruikers daarvoor betalen. "Wegen hebben een grote impact op het milieu. Ik ben ook automobilist en ik heb graag meer geld over voor een beter milieu."
Minder regels voor ondernemersJe zou het misschien van de VVD verwachten, maar GroenLinks wil ook regelarme zones voor ondernemers. Natuurlijk wel als ze samen iets willen proberen in het kader van een schoon milieu. Duurzaam ondernemen dus. "Dat ze dan niet overal vergunningen voor hoeven aan te vragen, moet wat ons betreft kunnen."
Zo wil de partij ook meer bedrijven als Tesla naar Brabant lokken. Tesla, met een fabriek in Tilburg, bouwt elektrische wagens en daar ligt volgens Brunklaus de toekomst. De provincie moet wat haar betreft ook meer investeren in meer milieuvriendelijke alternatieven om te reizen. "Bijvoorbeeld fietssnelpaden, waar je ook veilig en snel met een elektrische fiets over naar je werk kan."
De gehele radio-uitzending met Patricia Brunklaus is terug te luisteren via uitzending gemist. De komende weken zijn alle lijsttrekkers van de Brabantse partijen te gast bij Omroep Brabant Radio. Iedere avond tussen 18 en 19 uur, met presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.