‘Dit kan gewoon niet’, eigenaresse cafetaria Halsteren boos dat verdachte van overval weer vrij is

5 maart 2015 om 21:31
nl
De 33-jarige man die woensdagavond werd opgepakt voor betrokkenheid bij de gewapende overval op cafetaria Plaza Dorpszicht in Halsteren, is donderdagmiddag weer vrijgelaten. Dat laat de politie weten. Volgens de officier van justitie is er niet genoeg bewijs dat de man daadwerkelijk betrokken was bij de overval. De vrouwelijke verdachte werd eerder al vrijgelaten.
Geschreven door

Anita, de eigenaresse van het cafetaria, vernam het ‘vreselijke nieuws’ via Omroep Brabant. Ze kan het nog steeds niet geloven. “Het is echt te bizar voor woorden. Dit kan gewoon niet. Hoeveel bewijs is er nodig voordat deze twee mensen achter slot en grendel belanden?”
Eén van de personeelsleden van Anita was erbij toen een gemaskerde man woensdagavond het cafetaria overviel. Zij is helemaal van slag en heeft psychiatrische hulp ingeschakeld. “Zodra ze haar ogen sluit, ziet ze alles weer voor zich. Wij zullen haar de komende weken hier niet meer aan het werk zien, vrees ik”, aldus haar baas.
'Ze lachte ons uit'Na de gewapende overval leidden politiehonden de agenten naar een huis aan het Koffiebos in Halsteren. Daar werden een 38-jarige vrouw en een 33-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval.
Anita vermoedt dat deze mensen ook achter de eerdere overvallen op haar zaak zitten. “De vorige keer lieten ze één van de daders de volgende dag ook alweer gaan. Zij kwam toen terug naar onze zaak om ons uit te lachen.”
Beschoten tijdens achtervolgingDe man van Anita werd woensdagavond beschoten door de overvaller. Hij werd niet geraakt. De vrouwelijke verdachte werd diezelfde avond weer vrijgelaten. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, mocht rond donderdag halftwee 's middags het cellencomplex Mijkenbroek in Breda verlaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.