Definitief streep door fusie voetbalclubs DOSKO en Halsteren: ‘Heel jammer dat het niet gelukt is’

5 maart 2015 om 23:27
nl
De fusie tussen voetbalclubs DOSKO en Halsteren gaat er definitief niet komen. Een ruime meerderheid van DOSKO ziet een samenwerking niet zitten. Dat bevestigt Willem-Jan van Tongeren, voorzitter van Halsteren, aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De besturen van de voetbalclubs DOSKO en Halsteren, beiden uit de gemeente Bergen op Zoom, gingen donderdagavond met elkaar in gesprek om te bekijken of er voldoende draagvlak was voor een samenwerking. Het streven was om één sterke voetbalclub te krijgen in West-Brabant.
Op de algemene ledenvergadering hebben de leden van DOSKO met een ruime meerderheid (106 tegen, 23 voor) tegen een onderzoek naar een fusie met Halsteren gestemd.
'Niet het gewenste resultaat'De leden van DOSKO zien een samenwerking met Halsteren niet zitten. “Heel jammer dat het niet gelukt is”, laat Van Tongeren weten. “Helaas heeft de vergadering niet het gewenste resultaat opgeleverd.”
Sinds RBC Roosendaal in 2011 failliet ging en uit het betaald voetbal verdween, wordt er niet meer op hoog niveau gevoetbald ten westen van Breda. Hoofdklasser DOSKO, gelegen in Bergen op Zoom, en Halsteren (eerste klasse) spelen op een redelijk niveau in het amateurvoetbal.
Door samen te gaan zou er een einde komen aan een concurrentiestrijd. Voorzitter Gaby Niemandsverdriet van DOSKO was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.